Skip to main content

Algerabrug dicht tijdens nachten van 27, 28 en 29 mei

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2024 | 11:13

In de nachten van maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 mei is de Algerabrug van 22.00 uur tot 05.00 uur in beide richtingen dicht voor auto- en vrachtverkeer.

Rijkswaterstaat werkt aan de bovenste laag asfalt op de brug
Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd. De wisselstrook is open voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Ook blijft het fiets- en voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km per uur.

Noodzakelijk onderhoud
Het onderhoud dat Rijkswaterstaat aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaat plegen is hard nodig. Er zijn gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten. Met het uitvoeren van de werkzaamheden verlagen we de risico’s op steenslag en calamiteiten. Zo blijft het vaste deel van de Algerabrug in de toekomst veilig en bereikbaar. De werkzaamheden waren eerder gepland op 17, 18 en 19 oktober 2023. Deze konden toen niet doorgaan vanwege slechte weersomstandigheden.

Omleidingen
- Verkeer komend vanaf Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210.
- Verkeer komend vanaf Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219.

Advies aan weggebruikers
- Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
- Houd rekening met extra reistijd.
- Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te Kies bijvoorbeeld voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.
- Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Openbaar vervoer
De dienstregeling blijft veelal in stand. OV-Reizigers reizen vanaf 22.00 uur tot het einde van de dienstregeling met kleinere bussen over de wisselstrook. Houd voor vertrek 9292 of andere reisplanners in de gaten voor de actuele situatie.

Hulpdiensten
Ambulance, brandweer en politie hebben doorgang over de wisselstrook. Zwaarder brandweermaterieel rijdt in geval van spoed door het werkvak. Inwoners die met spoed naar het ziekenhuis moeten, bijvoorbeeld voor een bevalling, kunnen zich melden bij de verkeersregelaars.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat: www.rwsverkeersinfo.nl. Of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis).