IJsselgemeenten breidt Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) uit

Gepubliceerd op: dinsdag 29 juni 2021 | 9:51

Inwoners van Krimpen aan den IJssel kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen. Onlangs heeft het kabinet besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben we besloten de TONK te verruimen.

Wie eerder dit jaar de TONK heeft aangevraagd, hoeft geen actie te ondernemen
IJsselgemeenten gaat alle aanvragen opnieuw beoordelen met de nieuwe beleidsregels. Heeft iemand nu recht op meer geld? Of heeft iemand nu wel recht op een bijdrage? Dan krijgt die vanzelf bericht.

Door de coronamaatregelen hebben veel mensen minder inkomen
Dat kan gaan om ondernemers/zzp’ers maar ook om werknemers die minder uren kunnen werken. Zij hebben daardoor misschien moeite om hun woonlasten te betalen. Dat gaat om huur en hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK kan een bijdrage in de kosten geven.

IJsselgemeenten gaat maximaal € 750 per maand aan TONK betalen
Hoeveel iemand krijgt hangt af van de situatie. IJsselgemeenten kijkt hoe hoog de woonkosten zijn, het inkomen vóór corona en in januari 2021 en wat iemand zelf nog kan betalen. IJsselgemeenten kijkt niet naar spaargeld, ander vermogen of bezit. Ondernemers die een Tozo‑uitkering (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) ontvangen, kunnen ook in aanmerking komen voor de TONK. Dit is echter geen voorwaarde. De TONK is aan te vragen voor de maanden januari tot en met september 2021, dus met terugwerkende kracht.  U kunt uw aanvraag dus ook aan het eind van de periode waarover de TONK wordt berekend doen. Het bedrag wordt in één keer uitgekeerd. 

Meer informatie en aanvragen
Op www.ijsselgemeenten.nl/TONK staat meer informatie en het formulier voor aanvragen.

Het formulier is ook te krijgen bij de informatielijn van Sociale Zaken IJsselgemeenten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 010 - 284 84 57 (van 8.00 tot 14.00 uur).

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL