Nieuwe fase werkzaamheden Grote Kruising Krimpen aan den IJssel

Gepubliceerd op: dinsdag 18 augustus 2020 | 9:34

Vanaf 1 september ernstige verkeershinder rondom de Grote Kruising /C.G. Roosweg-N210
Op dinsdag 1 september start fase 5 van de werkzaamheden rondom de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. In deze fase wordt er gewerkt aan een nieuwe busbaan en bushalte. Deze nieuwe busbaan komt tussen de C.G. Roosweg en de nieuwe wisselstrook te liggen. Daarom wordt er één rijstrook op de C.G. Roosweg naar de Algerabrug volledig afgesloten. Het gaat om de rijstrook van de hoofdrijbaan die direct naast de wisselstrook ligt. De werkzaamheden duren tot 31 maart 2021. 

Afsluiting rijstroken op de wegen richting de Grote Kruising
Door de afsluiting van de rijstrook op de C.G. Roosweg richting de Algerabrug, moet er ook een rijstrook vanaf de Nieuwe Tiendweg, de Industrieweg en de N210 dicht. Dit zorgt voor ernstige verkeershinder op de wegen rondom de Grote Kruising. Verkeer vanuit de Krimpenerwaard, vanaf de Nieuwe Tiendweg en vanaf de Industrieweg kan maar op één rijbaan voorsorteren richting de Algerabrug. Voor het verkeer komend vanaf de Algerabrug naar Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard en de Strompolder vinden er geen wijzigingen plaats. 

Busbaan langs N210 alleen beschikbaar voor lijnbussen
De busbaan langs de N210 is tijdens de werkzaamheden alleen beschikbaar voor lijnbussen. Normaal gesproken maken ook vrachtwagens en andere vervoersbussen gebruik van de rijstrook. Dit is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk. 

Houd rekening met files en vertraging
De afsluiting van de rijstroken heeft gevolgen voor de doorstroming op de Nieuwe Tiendweg, de N210 en de Industrieweg. Zolang de aannemer werkt aan de busbaan en de bushalte geldt deze nieuwe verkeerssituatie. Tijdens deze periode moet u rekening houden met aanzienlijke verkeershinder. Wij raden reizigers aan zoveel mogelijk de spits te vermijden of alternatieven te zoeken. 

Rijkswaterstaat werkt van 17 augustus tot en met 17 september aan de Algerabrug
Rijkswaterstaat voert tot en met 17 september ’s nachts werkzaamheden uit aan de Algerabrug. Tijdens enkele nachten wordt slechts één rijbaan op de Algerabrug gebruikt voor het wegverkeer in beide richtingen. Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl. 

Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL