Doe mee! Ontwerp onze gemeentevlag

Gepubliceerd op: dinsdag 14 juli 2020 | 12:24

Een prachtig gemeentewapen heeft Krimpenerwaard al. Een echte, officiële gemeentevlag ontbreekt nog. 
Een gemeentevlag is er straks voor iedereen. Wat zou het mooi zijn dat naast de driekleur straks ook de gemeentevlag aan de gevels en vlaggenmasten wappert. Een vlag die laat zien dat we allemaal Krimpenerwaarders zijn. En het kan dus uw ontwerp zijn! 

Creativiteit van onze inwoners
De gemeentevlag is voor iedereen. Daarom geven we u, inwoners van de gemeente Krimpenerwaard, graag de kans het ontwerp te maken. Dus pak potlood en papier, stiften of verf en ontwerp een fraaie gemeentevlag. Een digitale variant kan natuurlijk ook. Net wat uw voorkeur heeft.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt uw ontwerp tot 15 oktober 2020 mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of sturen naar Postbus 51, 2820 AB in Stolwijk onder vermelding van Ontwerp Gemeentevlag. Vermeld duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en / of e-mailadres.  

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en kiest drie ontwerpen uit. Deze drie ontwerpen plaatsen we op onze website. Vervolgens kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De vlag met de meeste stemmen wordt, na goedkeuring door de gemeenteraad en de Hoge Raad van Adel, onze officiële gemeentevlag.     

Voorwaarden
Een goed ontwerp voor een gemeentevlag is nog best een uitdaging. Een officiële vlag moet namelijk wel aan een aantal eisen voldoen om opgenomen te worden in het vlaggenregister van de Hoge Raad van Adel.
Deze raad heeft ook het gemeentewapen van Krimpenerwaard ontworpen en vastgesteld. 

Eisen
De gemeentevlag moet zoveel mogelijk ontworpen worden aan de hand van de kleuren en emblemen van het gemeentewapen. Zie hiervoor de afbeelding. Een vlag moet verder zo eenvoudig mogelijk zijn. Kleuren en symbolen moeten in een oogopslag duidelijk maken waar de vlag voor staat. Heraldische wapens en woorden zijn taboe.

De gebruikte symbolen in het gemeentewapen, dat in 2015 is ontworpen na de herindeling van de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Vlist en Schoonhoven, zijn de leeuw (uit wapen van Schoonhoven), het kasteel van Vlist (Haastrecht), de ster van Ouderkerk (Gouderak) en de eerder genoemde drie wassenaars van het geslacht Van Polanen (Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk).

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL