MKB-Werkoffensief, Slagvaardig naar Werk!

Gepubliceerd op: maandag 09 maart 2020 | 11:33

Met het MKB-Werkoffensief zet MKB Rotterdam-Rijnmond zich samen met de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nissewaard, actief in om ondernemers en werkzoekenden bij elkaar te brengen. Door job-coaching, omscholing en bijscholing een fundamenteel onderdeel te laten zijn binnen dit MKB Werkoffensief, wordt de kans op een duurzame plaatsing vergroot en wordt de mismatch op de arbeidsmarkt aangepakt.

Kansen bieden voor werkzoekenden op een baan, kansen voor de MKB-ondernemer om te groeien. Dat is ons doel. MKB RR haalt de vacatures op bij de (lokale) MKB-bedrijven en gemeenten maken, via HalloWerk, de werkzoekenden zichtbaar. HalloWerk is een innovatief dienstverleningsconcept dat werkzoekenden en werkgevers/professionele begeleidende partijen via een online platform direct met elkaar in contact brengt. MKB RR gaat dan aan de slag om via HalloWerk een match te maken tussen de vacatures en de kandidaten. En de gemeenten bieden daar waar nodig MKB RR gerichte service en arrangementen aan bij het tot stand brengen van de match. Concreet betekent dit geschikte en gemotiveerde kandidaten voor en binnen het MKB begeleiden, matchen en (her)plaatsen. Inclusief alle sociale, maatschappelijke en waar mogelijk (financiële) voordelen benutten. Daar draait het MKB Werkoffensief om. Ons motto luidt immers niet voor niets:
Slagvaardig naar werk!

Succesvolle aanpak
Peter Nagelkerke, projectmanager MKB Werkoffensief: “Het succes van het MKB Werkoffensief ligt besloten in de gekozen nauwe samenwerking tussen de (regio)gemeente(n), de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. En natuurlijk het feit dat wij echt met de MKBondernemers in gesprek gaan. En dat gaat verder dan het alleen in kaart brengen of het invullen van de vacatures. Wat we ook willen horen is welke ondersteuning of begeleiding de ondernemer verder nodig heeft om de vacatures duurzaam in te vullen, maar ook welke groeimogelijkheden ze voor zichzelf als ondernemer zien in de regio en hoe we hen daarbij kunnen assisteren. Sinds de officiële aftrap van het MKB Werkoffensief op 14 mei 2019 tijdens de Lenteborrel hebben inmiddels 35 werkgevers, bemiddelings- en uitzendbureaus zich aangesloten bij het MKB Werkoffensief en zijn nog eens 40 partijen serieus geïnteresseerd om hieraan deel te nemen! En elke week krijgen we nieuwe aanvragen van werkgevers, bemiddelings- en uitzendbureaus. Maar nog belangrijker is natuurlijk het feit dat de eerste 60 werkzoekenden succesvol vanuit de bijstand zijn geplaatst bij diverse MKB-ondernemers in de regio.”

HalloWerk
MKB Werkoffensief maakt gebruik van het online matchingsplatform HalloWerk dat werkzoekenden en werkgevers direct met elkaar in contact brengt. Hier kun je als werkgever ook zelf zoeken naar geschikte kandidaten voor openstaande functies. Via zelfservice waar mogelijk en met ondersteuning van de gemeente waar nodig. Zo vinden werkzoekenden sneller werk en worden vacatures sneller vervuld. En door subsidieregelingen krijg je als werkgever budget om werknemers om te scholen en op te leiden. Want dat is onze service vanuit het MKB Werkoffensief en HalloWerk; samen kijken naar wat het beste past bij uw bedrijf en uw vacature; zelf zoeken, samen zoeken, wij zoeken. Ook geïnteresseerd in het MKB Werkoffensief en HalloWerk? Neem gerust contact met ons op! Kijk voor meer informatie op mkbwerkoffensief.nl en hallo-werk.nl.

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL