Krimpenerwaard heeft een van de duurzaamste wagenparken van de regio

Gepubliceerd op: maandag 15 juli 2019 | 11:00

Gemeente Krimpenerwaard investeert in elektrische auto’s. Inmiddels is het grootste deel van de voertuigen geleverd. Vijftien auto’s zijn elektrisch, waarbij is gekozen voor beproefde techniek. De voertuigen hebben een actieradius van meer dan tweehonderd kilometer. Dit is ruim voldoende voor het werk binnen de Krimpenerwaard. Daarnaast heeft ieder elektrisch voertuig een eigen laadpunt, om de bedrijfszekerheid te waarborgen.

Voorbeeldfunctie
Wethouder Bert Bening: “Verduurzaming van ons wagenpark was een grote wens, die met de aanschaf van de elektrische voertuigen in vervulling is gegaan. Wij hopen hiermee een voorbeeld te zijn.” 
Niet alle voertuigen konden vervangen worden voor een elektrische auto. Zo zijn er negentien dieselvoertuigen aangeschaft die voldoen aan de strenge Euro 6 norm. Dit zijn bijvoorbeeld zwaardere bestelbussen met een kraan, waarvan nog geen elektrische varianten met voldoende actieradius leverbaar zijn. Overigens wordt bij een toekomstige vervanging altijd de aanschaf van een elektrisch voertuig overwogen.

Door de combinatie van elektrisch rijden en de schoonst mogelijke diesels beschikt de gemeente Krimpenerwaard over één van de duurzaamste wagenparken in de regio.
En dat levert grote voordelen op qua CO2 uitstoot, stikstof en fijnstof, waardoor de uitstoot aan alle huidige Europese afspraken voldoet. Het oude wagenpark was toe aan vernieuwing. Er is in totaal 1.8 miljoen geïnvesteerd in de aanschaf van in totaal 34 voertuigen.

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL