Parkeerplaats Hendrikshoeve alleen nog toegankelijk voor fietsen en invalidenauto’s

Gepubliceerd op: dinsdag 04 juni 2019 | 10:25

De parkeerplaats bij de Hendrikshoeve nabij het Loetbos in Lekkerkerk is opnieuw ingericht. Deze is nu alleen nog toegankelijk voor fietsers en mensen met een invalidenauto. Foutparkeerders riskeren vanaf 7 juni een forse boete.

De nieuwe ingerichte parkeerplaats biedt ruimte aan circa vijftig fietsen en vier invalidenauto’s. Andere voertuigen moeten parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats aan de Kerkweg. Vanaf die plek zijn het bos en de Hendrikshoeve eveneens snel en eenvoudig te bereiken. 

Boete voor fout parkeren
Tot 7 juni zal de toezichthouder foutparkeerders nog waarschuwen. Bestuurders van een 2- of 4 wielig motorvoertuig die na deze datum hun voertuig bij de Hendrikshoeve parkeren, kunnen een boete krijgen van 380,- euro (exclusief 9 euro administratiekosten). Uiteraard geldt dat niet voor voertuigen met een zichtbaar geldige invalideparkeerkaart in het voertuig.

Kwaliteitsimpuls
De nieuwe inrichting van de parkeerplaats vormt onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie Midden-Holland met als doel de recreatiegebieden in het Groene Hart beter te laten aansluiten bij de wensen van de huidige recreant. Het Loetbos wordt de komende tijd voorzien van onder andere een nieuw toiletgebouw, een overdekte zitplaats met de naam ‘het hoedje van het Loetje’, thematische wandelroutes en een kunstwerk De Mol. De provincie Zuid-Holland draagt financieel bij aan de kwaliteitsimpuls. Staatsbosbeheer is als beheerder verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Samenwerking vindt plaats met gemeenten, waterschappen, omwonenden en andere belanghebbenden uit de omgeving om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden. Kijk voor meer informatie op: https://www.kwaliteitsimpulsgroenalliantie.nl

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL