De Tozo stopt. Wat Nu?

Gepubliceerd op: donderdag 30 september 2021 | 13:55

Op 1 oktober eindigt de Tozo (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers). U kunt tot en met 30 september 2021 Tozo aanvragen. Heeft u daarna nog financiële ondersteuning nodig? Dan kunt u vanaf begin oktober een Bbz-uitkering aanvragen. Dit is een aanvullende uitkering voor uw levensonderhoud. De Bbz-uitkering vraagt u aan bij het Regionaal Bureau zelfstandigen (RBZ).

Opnieuw kijken naar de toekomst
Het gaat weer beter met de economie. Maar, ongeveer 75 procent van de Tozo 5-aanvragers weet nog niet of ze na 1 oktober weer genoeg gaan verdienen. Het RBZ kan u helpen bij het (opnieuw) vormgeven van uw toekomst. Er staan veel organisaties klaar om u te ondersteunen. Zoals bij ondernemerschap, schulden, de overstap naar een baan in loondienst en scholing. U kunt zelf aangeven welke hulp u nodig heeft. Bijvoorbeeld bij: de stap naar schulddienstverlening, een goede voortzetting van uw bedrijf of het beëindigen van uw bedrijf. Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/ondernemenindetoekomst.

Bbz-uitkering tijdelijk soepeler
Vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2021 wordt de bestaande Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) soepeler. Dit betekent dat:

  • Uw vermogen niet meetelt bij de aanvraag.
  • U de versoepelde Bbz-uitkering met een terugwerkende kracht van maximaal 2 maanden aan kunt vragen.
  • Het RBZ uw inkomen en de hoogte van de Bbz-uitkering per maand in plaats van per jaar bepaalt.
  • De Bbz-uitkering een gift is in plaats van een lening.

Gesprek voor maatwerk
Doet u een aanvraag voor de Bbz? Dan nodigt het RBZ u in enkele gevallen uit voor een gesprek. Zo kunnen ze maatwerk bieden bij uw situatie. Bijvoorbeeld als u minder dan 18 maanden geleden bent gestart of als u wil stoppen. Maar ook als u geen jaarcijfers kunt leveren. Of u werkt in een branche waar ondersteuning meestal niet meer nodig is (zoals kappers).

Binnenkort aanvragen
Op dit moment werkt het RBZ aan de uitwerking. Op www.rotterdam.nl/rbz vindt u steeds de laatste informatie.

Krimpenerwaard Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Krimpenerwaard Business Plaza alle ondernemers uit Krimpen aan den IJssel een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL